Matematik

retvinklet trekant, sin-1(-0,3) hjælp

18. november 2007 af SJPD (Slettet)
hej alle
Bestem vinklen v, hvor v er støre end nul og mindre en 360, i følgende tilfælde, og tegn i hvert af tilfældene en figur:

2. sin v = -0, 3

dette giver så -17.4576 men det er jo mindre end nul hvad gør jeg og hvorfor?

Svar #1
18. november 2007 af SJPD (Slettet)

skal man tage 360-17,4576?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2007 af Isomorphician

Læg 360 grader til.

Svar #3
18. november 2007 af SJPD (Slettet)

men skal jeg så også regne de andre vinkler ud, og hvordan gør jeg det nu når at en af vinklerne er så meget. for jeg har jo også 90 grader for så ender jeg jo på at den sidste vinkel er på -72,542

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af mathon

sin(v) = sin(v+p*360°)= -0.3, hvor p er hel

v = sin^-1(-0.3) = -17,4576°

v+p*360° = -17,4576°+1*360° = 342,542°

og

sin(v) = sin(180°-v) = -0.3, hvoraf

180°-v = 180°-(-17,4576°) = 180°+17,4576° = 197,458°

konklusion:

v1 = 197,458° og v2 = 342,542°

Skriv et svar til: retvinklet trekant, sin-1(-0,3) hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.