Matematik
Reducere en brøk men en ubekendt - hjælp!!!!
18. november 2007 af
frederik159 (Slettet)
hej alle
er der nogen som kan regne disse stykke ud? plz.......
1. (((1/x)+x)/(x+1)) - ((1)/(x(x+1)))
2. ((x+1)/(x-1)) + ((x-1)/(x+1))
undskylde de mange parenteser men det er jo brøker i brøker
er der nogen som kan regne disse stykke ud? plz.......
1. (((1/x)+x)/(x+1)) - ((1)/(x(x+1)))
2. ((x+1)/(x-1)) + ((x-1)/(x+1))
undskylde de mange parenteser men det er jo brøker i brøker
Svar #1
18. november 2007 af volcom1
forlæng den ene og sæt på fælles brøkstreg og træk det dermed sammen, så ender du med et enkelt og lidt finere udtryk
Svar #2
19. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
For mange parenteser er _meget_ bedre end for få, så det behøver du skam ikke at undskylde! Dog kunne du nøjes med at skrive
(1/x+x)/(x+1)-1/(x(x+1))(x+1)/(x-1)+(x-1)/(x+1)
Der gælder, at
} = \frac{x}{x+1} \\ \\ \frac{x+1}{x-1}+\frac{x-1}{x+1} = \frac{2(x^2+1)}{x^2-1} $)
(Brug den i #1 omtalte metode.)
For mange parenteser er _meget_ bedre end for få, så det behøver du skam ikke at undskylde! Dog kunne du nøjes med at skrive
(1/x+x)/(x+1)-1/(x(x+1))(x+1)/(x-1)+(x-1)/(x+1)
Der gælder, at
(Brug den i #1 omtalte metode.)
Skriv et svar til: Reducere en brøk men en ubekendt - hjælp!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
