Matematik
Trekanter
19. november 2007 af
gangstaf (Slettet)
Trekant ABC og Trekant LMN er ensvinklede, og vinkelA = vinkelV, vinkelB = vinkelM, VinkelC = vinkelN. Det oplyses, at AC = 12,5 , LN = 17,8, BC = 7,3 og LM = 18,4. Tegn en skitse og beregn trekanternes ubekendte sider.
Kan godt tegne en skitse, men har problemer med at at regne siderne ud.. nogen der kan hjælpe?
Kan godt tegne en skitse, men har problemer med at at regne siderne ud.. nogen der kan hjælpe?
Svar #1
19. november 2007 af Isomorphician
Hvis to trekanter er ensvinklede, vil deres sider være indbyrdes proportionale.
Dermed vil forholdet mellem AC og LN, som du har fået oplyst være det samme for AB og LM, og for MN og BC.
Dermed vil forholdet mellem AC og LN, som du har fået oplyst være det samme for AB og LM, og for MN og BC.
Skriv et svar til: Trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
