Matematik
Isolation af t?
20. november 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Hvordan isolere man t??
Kan ikke lige få stykket til at gå op:
10 = 20 * e^-0,05t
10/20 = e^-0,05t
In(10/20) = In(e^-0,05t)
In(10/20) = -0,05 * t
In 10/20) + 0,05 = t
- 0,643147 = t ?????????
Hvor laver jeg fejlen henne??
Kan ikke lige få stykket til at gå op:
10 = 20 * e^-0,05t
10/20 = e^-0,05t
In(10/20) = In(e^-0,05t)
In(10/20) = -0,05 * t
In 10/20) + 0,05 = t
- 0,643147 = t ?????????
Hvor laver jeg fejlen henne??
Svar #1
20. november 2007 af Munck (Slettet)
gør du ved tredje step:
In(10/20) = In(e^-0,05t) <- der det går galt.
det bliver ln(10/20) = -0,05t (da ln(e) går ud har du kun eksponenten tilbage).
<=> ln(10/20)/-0,05 = t => t = -xxx
In(10/20) = In(e^-0,05t) <- der det går galt.
det bliver ln(10/20) = -0,05t (da ln(e) går ud har du kun eksponenten tilbage).
<=> ln(10/20)/-0,05 = t => t = -xxx
Svar #2
20. november 2007 af Munck (Slettet)
kan se du laver flere fejl.
kom ikke lige så langt i din udregning, men kan se den med ln og e er fanget ;-)
der hvor det går galt er at du plusser 0,05 over, selvom det er ganget på t.
det ville gøre mange ting lettere, men det er ikke så smart.
kom ikke lige så langt i din udregning, men kan se den med ln og e er fanget ;-)
der hvor det går galt er at du plusser 0,05 over, selvom det er ganget på t.
det ville gøre mange ting lettere, men det er ikke så smart.
Svar #3
20. november 2007 af blondin9000 (Slettet)
Ja selvfølgelig var det sådan den skulle løses, ved ik lige hvorfor jeg ville plusse det over...
Tak for hjælpen...
Nu gir det jo pludeselig os et realistisk resultat...:-)
Tak for hjælpen...
Nu gir det jo pludeselig os et realistisk resultat...:-)
Skriv et svar til: Isolation af t?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
