Matematik

Hyperbel.

21. november 2007 af Mussy06 (Slettet)
Hej
Jeg vil gerne lære, hvordan man laver hyperbler og hvorledes det er.

Nogen der vil hjælpe? Jeg ved godt, at selve funktionens formel er y=a/x

Men hvad så?
Håber på respons (:

På forhånd tak.

PS : Jeg kan godt det med rette linjer (y=ax+b), så vil jo gerne videre!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af ABreine (Slettet)

du tager bare nogle forskellige værdier og sætter ind på x's plads. Herved får du nogle funktionsværdier og dem kan du så plotte i et koordinatsystem. Læg mærke til at x = 0 ikke kan bruges..

Svar #2
21. november 2007 af Mussy06 (Slettet)

#1 okay, tak for svar. (:
Men har set nogle kordinatsystemer med hyperbler, og det så da lidt anderledes ud, frem for det jeg er vant til (med udgangspunkt i rettelinjer).

Så nogen som vil forklare, hvordan man laver, tegner det ind osv.?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2007 af mathon

det kun ligesidede hyperbler, der har ligningen y = a/x

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2007 af mathon

det kun --> det er kun

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2007 af mathon

ellers er den generelle formel
ofte:

(x-c1)^2/a^2 - (y-c2)^2/b^2 = 1, hvar a,b € R+ og hyperblens centrum er C(c1,c2)

Svar #6
21. november 2007 af Mussy06 (Slettet)

Ja, nu er jeg så fuldstændig forvirret og lost :'(

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2007 af mathon

...det er jo, hvad man kan risikere ved at spørge og modtage UVENTET svar...

Svar #8
23. november 2007 af Mussy06 (Slettet)

#7 Ja, selvfølgelig er det min egen skyld, men troede nogen kunne hjælpe. :(

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2007 af mathon

se evt.
http://www.peecee.dk/index.php?id=80538

Svar #10
25. november 2007 af Mussy06 (Slettet)

Mange tak, det skal jeg nok tjekke :)

Skriv et svar til: Hyperbel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.