Matematik
øjne
22. november 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
hvor mange gange er det mest sandsynlingt at man skal slå med en terning således alle øjne er blevet vist.
Svar #3
22. november 2007 af Peden (Slettet)
Er spørgsmålet hvor mange gange man skal slå for at være helt sikker på at alle øjne er vist, eller hvad er spørgsmålet?
Svar #4
22. november 2007 af sheaf (Slettet)
Såfremt en hændelse i et forsøg indtræffer med sandsynligheden p, skal der i gennemsnit udføres 1/p forsøg førend hændelsen indtræffer (vis det; det er kernen til løsningen).
Hændelsen indtræffer når følgende delhændelser indtræffer i nævnte rækkefølge:
a) Et kast resulterer i et antal øjne.
b) Et kast resulterer i et antal øjne forskelligt fra det i (a).
c) Et kast resulterer i eet af de fire tilbageværende antal øjne.
d) Et kast resulterer i eet af de tre tilbageværende antal øjne.
e) Et kast resulterer i eet af de to tilbageværende antal øjne.
f) Et kast resulterer i det tilbageværende antal øjne
som hver indtræffer med sandsynlighederne:
a) 1
b) 5/6
c) 4/6
d) 3/6
e) 2/6
f) 1/6
Det søgte antal kast er derfor 1 + 6/5 + 6/4 + 6/3 + 6/2 + 6.
Hændelsen indtræffer når følgende delhændelser indtræffer i nævnte rækkefølge:
a) Et kast resulterer i et antal øjne.
b) Et kast resulterer i et antal øjne forskelligt fra det i (a).
c) Et kast resulterer i eet af de fire tilbageværende antal øjne.
d) Et kast resulterer i eet af de tre tilbageværende antal øjne.
e) Et kast resulterer i eet af de to tilbageværende antal øjne.
f) Et kast resulterer i det tilbageværende antal øjne
som hver indtræffer med sandsynlighederne:
a) 1
b) 5/6
c) 4/6
d) 3/6
e) 2/6
f) 1/6
Det søgte antal kast er derfor 1 + 6/5 + 6/4 + 6/3 + 6/2 + 6.
Svar #5
23. november 2007 af tal-pædagog (Slettet)
Der er noget ved det, jeg ikke forstår... Sandsynligheden for at hele smøren indtræffer, er p=5!/6^5, hvor 1/p = 6^5/5! = 64,8... Dette tal er væsentligt større end 14,7, som det andet giver. Hvordan hænger dette sammen?
Eller er dette måske snarere antallet af slag, der skal til, hvor man slår med seks terninger på én gang, før det er mest sandsynligt at have slået et slag, der - i ét hug - indeholder alle antal øjne?
Eller er dette måske snarere antallet af slag, der skal til, hvor man slår med seks terninger på én gang, før det er mest sandsynligt at have slået et slag, der - i ét hug - indeholder alle antal øjne?
Skriv et svar til: øjne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
