Matematik
Trigonometrisk ligning
22. november 2007 af
kaspx (Slettet)
Jeg sidder med en relativ simpel trigonometrisk ligning:
-sin(t) = 0
Den løser jeg selv således:
t = arcsin(0) + p*2pi = p * 2pi
og
t = pi - arcsin(0) + p*2pi = pi + p * 2pi
Min lommeregner siger blot:
t = p * pi
Hvori ligger forskellen? Har svært ved at se det er det samme.
-sin(t) = 0
Den løser jeg selv således:
t = arcsin(0) + p*2pi = p * 2pi
og
t = pi - arcsin(0) + p*2pi = pi + p * 2pi
Min lommeregner siger blot:
t = p * pi
Hvori ligger forskellen? Har svært ved at se det er det samme.
Svar #1
22. november 2007 af peter lind
Det er det samme. ASkriv op for p = 1,2,3... for første og anden løsning. Så kan du se det.
Svar #2
22. november 2007 af kaspx (Slettet)
Løsningen pi kan fremkomme ved at indsætte 1 i t=p*pi, men jeg kan ikke se hvordan den skal fremkomme i en de to andre løsninger, da p ikke må være 0.
Svar #3
22. november 2007 af kaspx (Slettet)
Ups, havde lige glemt, at Z gerne må være 0 og negativ :)
Skriv et svar til: Trigonometrisk ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
