Matematik
Omdrejningslegemer
22. november 2007 af
Die_Prinzessin (Slettet)
Hej alle .
Det indre af en dyb skål har form som et omdrejningslegeme, der fremkommer, når funktionen:
f(x)=kvadratrod(x)roteres 360 grader omkring førsteaksen. Skålen fyldes med væske, der tilføres med en konstant hastighed c pr. tidsenhed.
Bestem væskens rumfund som funktion af dybden h:
Jeg har så gjort følgende:
V=pi*integralet med den øvre grænse på x og den nedre på 0 af kvadratrod(h)^2 dh , og får så resultatet:
V= (pi*x^2)/2
Er dette rigtigt ? Håber I kan tyde det :) .
Tak .
Det indre af en dyb skål har form som et omdrejningslegeme, der fremkommer, når funktionen:
f(x)=kvadratrod(x)roteres 360 grader omkring førsteaksen. Skålen fyldes med væske, der tilføres med en konstant hastighed c pr. tidsenhed.
Bestem væskens rumfund som funktion af dybden h:
Jeg har så gjort følgende:
V=pi*integralet med den øvre grænse på x og den nedre på 0 af kvadratrod(h)^2 dh , og får så resultatet:
V= (pi*x^2)/2
Er dette rigtigt ? Håber I kan tyde det :) .
Tak .
Skriv et svar til: Omdrejningslegemer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
