Matematik

X2 brøkker

23. november 2007 af DeciMat (Slettet)
Jeg har svært ved at få forkortet denne brøk.

Hvordan bliver det -2 i tælleren?

For at gøre det nemmere har jeg lagt det som fil her:
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=80576

Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Det gør det ikke. Er du sikker på, at resultatet er sådan. Den eneste reducering jeg kan se ville være:

(-x-2)/(2(x+3))

Svar #2
23. november 2007 af DeciMat (Slettet)

Ja, men (2(x+3)= 2x+6

Mit spørgsmål er hvordan bliver det til -x-2 ? Hvorfor ikke -x+2?
Er det fordi når man benytter sig af kvadretsætningen så er det ligegyldigt ( idette tilfælde) om det er -2^2 eller 2^2 eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2007 af dnadan (Slettet)

ved faktorpløsning af :
(-x^2+4)/(2x^2+2x-12) fås:
(-1*(x-2)*(x+2))/(2*(x-2)*(x+3)), hvoraf der ses, at brøken kan forkortes med (x-2), hvoraf:
(-1*(x-2)*(x+2))/((x-2)*(x+3)) = -(x+2)/2*(x+3)= (-x-2)/(2x+6)

Svar #4
23. november 2007 af DeciMat (Slettet)

Tak alle.
Jeg skal prøve at blive bedre til at holde styr på "minusserne".


Skriv et svar til: X2 brøkker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.