Matematik
tangentligning
23. november 2007 af
thelife (Slettet)
hej
der står i min opg
giv eksempler på hvordan man kan bestemme tangentligning
er det sådan man gør det
fx
f(x)= f(x0) + f´ (x0)(x-x0)
f =x3 ? f ´ (x3,x)= 3x2
x0 = 4
y= f(4) + f `(4)(x-4)
y=64 + 48 * (x - 4)
y=64 + 48x -192
y=-128 +48x
der står i min opg
giv eksempler på hvordan man kan bestemme tangentligning
er det sådan man gør det
fx
f(x)= f(x0) + f´ (x0)(x-x0)
f =x3 ? f ´ (x3,x)= 3x2
x0 = 4
y= f(4) + f `(4)(x-4)
y=64 + 48 * (x - 4)
y=64 + 48x -192
y=-128 +48x
Svar #1
23. november 2007 af sigmund (Slettet)
Ja, det er sådan du gør det. Der er dog noget galt med din notation i anden linje. Hvordan skal f'(x3,x) forstås? Du mener nok den afledte af f mht. x. Så kan du hellere skrive (x³)' = 3x², eller d/dx x³ = 3x².
Svar #2
24. november 2007 af thelife (Slettet)
ok mange tak
vil lige spørge er det det samme måde som den forrige gang jeg lavede altså den her:
parablen p er graf for funktionen f givet ved f(x)= -0,25x^2 + 2x - 1
bestem en ligning for tangenten t til p i punktet R(5,f(5))
vil lige spørge er det det samme måde som den forrige gang jeg lavede altså den her:
parablen p er graf for funktionen f givet ved f(x)= -0,25x^2 + 2x - 1
bestem en ligning for tangenten t til p i punktet R(5,f(5))
Skriv et svar til: tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
