Kemi
Stofreaktionsskema og Ionreaktionsskema
23. november 2007 af
martinonline (Slettet)
Hey.
Jeg er lige startet i 1.G og sider lige og bixer med nogle KEMI opgaver.
Jeg er endnu ikke helt 100% sikker på hvordan laver stof- og ionreaktionsstemaerne.
Jeg har f.ejs; 'Ag(NO3)' og '(Na2)(CO3)'
Parenteserne viser at NO3 er et en ion, og ikke 3 x NO, hvis i forstår hvad jeg mener.
Jeg er startet på et reaktionsskema til i 2 stoffer her:
Ag(NO3)+(Na2)(N03) --> Na(NO3)+(AG)(CO3)
Er dette rigtig sat sammen, og hvordan afstemmer jeg?
Mvh.
Martin.
Håber i kan hjæle.
Jeg er lige startet i 1.G og sider lige og bixer med nogle KEMI opgaver.
Jeg er endnu ikke helt 100% sikker på hvordan laver stof- og ionreaktionsstemaerne.
Jeg har f.ejs; 'Ag(NO3)' og '(Na2)(CO3)'
Parenteserne viser at NO3 er et en ion, og ikke 3 x NO, hvis i forstår hvad jeg mener.
Jeg er startet på et reaktionsskema til i 2 stoffer her:
Ag(NO3)+(Na2)(N03) --> Na(NO3)+(AG)(CO3)
Er dette rigtig sat sammen, og hvordan afstemmer jeg?
Mvh.
Martin.
Håber i kan hjæle.
Svar #1
24. november 2007 af mathon
Ag(NO3)+(Na2)(N03) --> Na(NO3)+(Ag)(CO3)
sølvion = Ag^(+)
natrium-ion = Na^(+)
nitration = NO3^(-)
carbonation = CO3^(2-)
natrium nitrat hedder NaNO3 og ikke (Na2)(N03)
sølvcarbonat hedder Ag2CO3 og ikke (Ag)(CO3)
hvordan har du forestillet dig, at der skulle kunne opstå CO3^(2-)
af
reaktanterne AgNO3 + NaN03 ???
sølvion = Ag^(+)
natrium-ion = Na^(+)
nitration = NO3^(-)
carbonation = CO3^(2-)
natrium nitrat hedder NaNO3 og ikke (Na2)(N03)
sølvcarbonat hedder Ag2CO3 og ikke (Ag)(CO3)
hvordan har du forestillet dig, at der skulle kunne opstå CO3^(2-)
af
reaktanterne AgNO3 + NaN03 ???
Skriv et svar til: Stofreaktionsskema og Ionreaktionsskema
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
