Matematik
haster
24. november 2007 af
fifi1 (Slettet)
en funktion f er bestemt ved f(x)=x^2
bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(2,4).
bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(2,4).
Svar #1
24. november 2007 af Munck (Slettet)
differentier f(x) og indsæt 2 på x's plads, så har du hældningen i punktet og et punkt, så kan du finde en ligning.
Svar #3
24. november 2007 af badooo (Slettet)
f(x)=x^2
f'(x)=2x
Sæt 2 ind istedet for x i f'(x), så har du tangentens hældning.
Når du har hældningen og et punkt kan du beregne linjens ligning.. Det må du da have lært.
f'(x)=2x
Sæt 2 ind istedet for x i f'(x), så har du tangentens hældning.
Når du har hældningen og et punkt kan du beregne linjens ligning.. Det må du da have lært.
Skriv et svar til: haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
