Matematik
vektor regninger
24. november 2007 af
marzieh (Slettet)
hej everybody
helppppppppppp...:(
opgave 1: I et koordinatsystem er to vektor a og b bestemt ved:
vektor a = ( 5-t, 2 ) og vektor b = ( 4, t+1 ) hvor t er et tal. bestem t, således at vektor a er vinkelret på vektor b? og for hvilke tal t gælder at vektor a er parallel med vektor b?
opgave 2:
i en plan er givet tre vektor a,b og c, hvor
b = c-a , længden af a = 5 , længden af c =3 og a*c =0
beregn længden af vektor b ? og beregn vinkel mellem b og c?
opgave 3: om to vektor a og b gælder,at længden af a =1 , længden af b = 3 og vinkel (a,b) = 150 grader.
beregn gradtallet for vinklen mellem vektorene a+b og a-b? og beregn arealet af det parallelogram, som udspændes af vektorene a+b og a-b?
helppppppppppp...:(
opgave 1: I et koordinatsystem er to vektor a og b bestemt ved:
vektor a = ( 5-t, 2 ) og vektor b = ( 4, t+1 ) hvor t er et tal. bestem t, således at vektor a er vinkelret på vektor b? og for hvilke tal t gælder at vektor a er parallel med vektor b?
opgave 2:
i en plan er givet tre vektor a,b og c, hvor
b = c-a , længden af a = 5 , længden af c =3 og a*c =0
beregn længden af vektor b ? og beregn vinkel mellem b og c?
opgave 3: om to vektor a og b gælder,at længden af a =1 , længden af b = 3 og vinkel (a,b) = 150 grader.
beregn gradtallet for vinklen mellem vektorene a+b og a-b? og beregn arealet af det parallelogram, som udspændes af vektorene a+b og a-b?
Svar #1
24. november 2007 af M_Malling (Slettet)
I opgave 1 kan jeg sigedig at du skal prikke a med b. og så skal du finde de værdier af t hvor det gælder at a prik b= 0. det burde være nogenlunde simpelt. det giver vist en førtegradsligning.
Skriv et svar til: vektor regninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
