Matematik

Hvordan man finder x´s svar. 4 gradsligning

25. november 2007 af hansiis (Slettet)
Hej... Jeg sidder her med en opg. som jeg ikke ved hvordan jeg finde x´s svar på, men jeg ved godt hvordan man finder u´s svar.

opgaven:

x^4 + 6*x^2 + 5 = 0 <=> u^2 = x^4

u^2 + 6*u + 5 = 0 <=> finder diskriminanten

D = 16

-6 ± 4 / 2 <=> u=-5 og u=-1

Hvordan kan jeg så få u´s svar om til x´s svar?

Håber i forstår mig..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2007 af ibibib (Slettet)

Da u=x² skal du løse ligningerne x²=-5 og x²=-1.

Svar #2
25. november 2007 af hansiis (Slettet)

Ok... tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2007 af mathon

u = x^2, hvilket vil sige u>=0,
i de fortsatte beregninger,

der jo giver
u = -5 og u = -1, som følgelig
må forkastes som løsninger til x^4 + 6*x^2 + 5 = 0



Skriv et svar til: Hvordan man finder x´s svar. 4 gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.