Matematik
mat ligning
25. november 2007 af
Aichen (Slettet)
den tid,som man kræver for at sortere N papir i et register, hvor N>2, er givet efter to metoder ved
A:0.002N^2+0.009N
B:0.023N*ln(N)+0.0002N
for store N værdier er metode B bedst. For hvilke N værdier er metode A bedst
A:0.002N^2+0.009N
B:0.023N*ln(N)+0.0002N
for store N værdier er metode B bedst. For hvilke N værdier er metode A bedst
Svar #1
25. november 2007 af mathon
t_A(N) = 0.002N^2+0.009N
t_B(N) = 0.023N*ln(N)+0.0002N
t_A(N)<t_B(N)
0.002N^2+0.009N < 0.023N*ln(N)+0.0002N
0.002N+0.009 < 0.023*ln(N)+0.0002
0.002N+0.009 - 0.0002 < 0.023*ln(N)
0,002N+0,0088 < 0.023*ln(N)
0,086957N + 0,282609 < ln(N)
sæt
f(N) = 0,086957N + 0,282609 og g(N) = ln(N)
og løs
f(N) < g(N) grafisk
t_B(N) = 0.023N*ln(N)+0.0002N
t_A(N)<t_B(N)
0.002N^2+0.009N < 0.023N*ln(N)+0.0002N
0.002N+0.009 < 0.023*ln(N)+0.0002
0.002N+0.009 - 0.0002 < 0.023*ln(N)
0,002N+0,0088 < 0.023*ln(N)
0,086957N + 0,282609 < ln(N)
sæt
f(N) = 0,086957N + 0,282609 og g(N) = ln(N)
og løs
f(N) < g(N) grafisk
Skriv et svar til: mat ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
