Matematik

integralregning (til imorgen)

25. november 2007 af mikeh (Slettet)
hej.. jeg forstå ikke denne opgave;


f(x)=x^2-10x+21


bestem de to stamfunktioner til funktionen f hvis grafer har førsteaksen som tangent

har så prøvet på at integrere den;

F(x) = (1/3)x^3+ 5x^2 - 21x


den er vel rigtig integreret?
hvad skal jeg gøre nu? :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, der er to fortegnsfejl i F(x) og du har glemt integrationskonstanten.

Når førsteaksen er tangent er F '(x)=0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2007 af dnadan (Slettet)

Du har integreret forkert.
S x^2-10x+21 dx = 1/3x^3-5x^2+21x+k

overvej, hvilken hældning første aksen har. Herefter skulle du gerne kunne opskrive en ligning, hvormed x-værdien kan findes. y-værdien må givetvis være 0...

k findes herved ved indsættelse af dine oplysninger i F(x)

Svar #3
25. november 2007 af mikeh (Slettet)

årh.. jeg er godt med på fortegn :P dumme fejl :P takker


altså en tangent har jo formen ; y = ax+b

jeg ved at 1.aksen har hældningen har 0, og b må jo også være 0?

så hedder den; y= 0x+0

det kan jeg da ikk bruge?

Svar #4
25. november 2007 af mikeh (Slettet)

hehe ?

er i der?

Svar #5
25. november 2007 af mikeh (Slettet)

heeelp?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2007 af dnadan (Slettet)

#3 det er lige præcis hvad du kan... Løs ligningen F'(x)=0, hvor F'(x)=f(x)

Svar #7
25. november 2007 af mikeh (Slettet)

jeg får så x til 3 og 7!

vil det sige at tangenternes ligninger hedder;

y = 3

og y = 7



eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, du har beregnet at x=3 og x=7. Det røringspunktets x-koordinat, det bliver ofte kaldt for xo.

Hvor kommer y=3 og y=7 fra? Tangentens ligning er da y=0.

Svar #9
25. november 2007 af mikeh (Slettet)

okay.. dvs. at jeg skal bruge min tangentligning nu ikk?


f'(x)*(x-xo)+f'(x)

og sætte værdierne ind eller hvad?

altså jeg sætte 3 og 7 ind på x plads? der er jo to tangenter?

Skriv et svar til: integralregning (til imorgen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.