Matematik
HJÆLP til 2 HURTIGE
25. november 2007 af
Nanaa (Slettet)
1. dy/dx-3y=e^x
Bestem til denne differentialligning den løsning, hvis graf i punktet (1,f(1)) har en tangent med ligningen
y=x-5 ??
2. i en model for hvordan en bestems population udvikler sig i tidens løb antages det at populationens væksthastighed er proportional med populationens størrelse.
Tiden t måles i døgn, og proportionalitetskonstanten er 0,084. det antages at der til at begynde med er 10 individer i populationen.
a) opskriv en differetialligning der beskriver populationens udvikling.
Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak :)
Bestem til denne differentialligning den løsning, hvis graf i punktet (1,f(1)) har en tangent med ligningen
y=x-5 ??
2. i en model for hvordan en bestems population udvikler sig i tidens løb antages det at populationens væksthastighed er proportional med populationens størrelse.
Tiden t måles i døgn, og proportionalitetskonstanten er 0,084. det antages at der til at begynde med er 10 individer i populationen.
a) opskriv en differetialligning der beskriver populationens udvikling.
Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak :)
Svar #1
25. november 2007 af the ninja (Slettet)
1. Du skal sige desolve(y'-3y=e^x and y(1)=-4,x,y)
Dette vil give et resultat der viser, at lignnigen y=x-5 ikke er en tangent til ligningen ??
Vi lavede den i klassen fordi den var så mærkelig!
Dette vil give et resultat der viser, at lignnigen y=x-5 ikke er en tangent til ligningen ??
Vi lavede den i klassen fordi den var så mærkelig!
Svar #3
26. november 2007 af the ninja (Slettet)
Det er løsningen jeg skrev!! Den kan ikke løses da ligningen ikke er en tangnt til ligningen.. Dette viser du ved at desovle
Skriv et svar til: HJÆLP til 2 HURTIGE
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
