Matematik
Logaritmer og eksponentielle ligninger
25. november 2007 af
Louise_C (Slettet)
Hej!
Hvordan bestemmer man eksponentielle ligninger?
Fx, jeg har denne opgave:
f(14) = 7,56 og f(15) = 8,24
Hvordan finder jeg dens ligning [ f(x) = b*a^x ] ?
Tak på forhånd
Hvordan bestemmer man eksponentielle ligninger?
Fx, jeg har denne opgave:
f(14) = 7,56 og f(15) = 8,24
Hvordan finder jeg dens ligning [ f(x) = b*a^x ] ?
Tak på forhånd
Svar #2
25. november 2007 af josemaria (Slettet)
(f(14) = 7,56 og f(15) = 8,24) er det samme som: (14,7,56) og (15, 8,24)
Du bestemmer a ved at sige (x2-x1)'ne rod af (y2/y1)
efter du har fundet a, kan du så isolere b i forskriften: y=b*a^x, ved at indsætte (x1;y1) i stedet for x og y.
Du bestemmer a ved at sige (x2-x1)'ne rod af (y2/y1)
efter du har fundet a, kan du så isolere b i forskriften: y=b*a^x, ved at indsætte (x1;y1) i stedet for x og y.
Skriv et svar til: Logaritmer og eksponentielle ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
