Matematik
Andengradspoly.
26. november 2007 af
Jensbojsen (Slettet)
Er i tvivl hvordan jeg skal gøre dette se ndenstående:
http://peecee.dk/?id=81195
http://peecee.dk/?id=81195
Svar #1
26. november 2007 af DeciMat (Slettet)
Der er tale om en parabel med brændpunkt F(1/4*p,0)
og ledelinjen x=-1/4 *p har toppunkt i (0,0)
Derfor må ligningen y^2 = p*x være at x er ellementer i R.
Derefter skal man finde ligningen for tangenten i punktet P0(x0,y0.
Dette kan gøres ved indsættelse i: 2*y*y0 = p*(x+x0)
Soory at jeg ikke kan skrive nullerne små, efter x og y.
og ledelinjen x=-1/4 *p har toppunkt i (0,0)
Derfor må ligningen y^2 = p*x være at x er ellementer i R.
Derefter skal man finde ligningen for tangenten i punktet P0(x0,y0.
Dette kan gøres ved indsættelse i: 2*y*y0 = p*(x+x0)
Soory at jeg ikke kan skrive nullerne små, efter x og y.
Skriv et svar til: Andengradspoly.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
