Matematik
Diff. ligning
26. november 2007 af
MP7 (Slettet)
Jeg skal undersøge om funktionen y = e ^ (0,5x^2 + 1) er løsningen til differentialeligningen:
dy/dx = x * y
Nogle som kan hjælpe??
dy/dx = x * y
Nogle som kan hjælpe??
Svar #1
26. november 2007 af allan_sim
#0.
Indsæt funktionsforskriften på begge sider i differentialligningen, idet y er din funktion, og tjek at højresiden og venstresiden bliver ens.
Med andre ord: Differentier din funktion og tjek at det giver samme resultat som at gange funktionen med x.
Indsæt funktionsforskriften på begge sider i differentialligningen, idet y er din funktion, og tjek at højresiden og venstresiden bliver ens.
Med andre ord: Differentier din funktion og tjek at det giver samme resultat som at gange funktionen med x.
Svar #2
26. november 2007 af MP7 (Slettet)
Hmmm... dvs...?
e ^ (0,5x^2 + 1)x = x * e ^ (0,5x^2 + 1) eller ?
e ^ (0,5x^2 + 1)x = x * e ^ (0,5x^2 + 1) eller ?
Skriv et svar til: Diff. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
