Matematik

Hjælp til ligning.

26. november 2007 af aprondiee (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med denne ligning:
(9/5)=x/((sqrtx)+2)
hvordan finder jeg frem til resultatet som er:
81x=25x^2+324-180x???

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af mathon

(9/5)=x/((sqrt(x)+2)

sqrt(x)+2 = x/(9/5) = x*(5/9)

sqrt(x) = (5/9)x - 2

(sqrt(x))^2 = ((5/9)x - 2)^2

x = (25/81)x^2 - (20/9)x + 4 ...gang med 81

81x = 25x^2 - 180x + 324


25x^2 - 261x + 324 = 0

Svar #2
26. november 2007 af aprondiee (Slettet)

mange tak!!!!

Skriv et svar til: Hjælp til ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.