Kemi
atomkernen
26. november 2007 af
nic-eboy (Slettet)
en der kan fortælle mig præcist hvad en atomkerne er?
Svar #1
26. november 2007 af Mettemedae (Slettet)
En atomkerne består af protoner og neutroner – en fællesbetegnelse for disse to er nukleoner. Rundt om kernen kredser elektroner.
Ladning for en enkelt proton = positiv, +e (elementarladning) = + 1,602*10-19 Coulomb (måleenhed for ladning)
Ladning for en enkelt elektron = negativ, -e = -1,602*10-19 Coulomb.
Ladning for en enkelt neutron = neutral, 0. (Hvis neutronerne ikke var der ville protonerne frastøde hinanden. Neutroner ”limer” altså protonerne sammen.
Har bare kopieret det fra mine notater...
Ladning for en enkelt proton = positiv, +e (elementarladning) = + 1,602*10-19 Coulomb (måleenhed for ladning)
Ladning for en enkelt elektron = negativ, -e = -1,602*10-19 Coulomb.
Ladning for en enkelt neutron = neutral, 0. (Hvis neutronerne ikke var der ville protonerne frastøde hinanden. Neutroner ”limer” altså protonerne sammen.
Har bare kopieret det fra mine notater...
Skriv et svar til: atomkernen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
