Fysik
nogen der kan hjælpe??
26. november 2007 af
mary45 (Slettet)
En jerngryde med massen 3,5 kg indeholder 5,00 L vand.
Beregn hvor meget varme der skal bruges for at opvarme gryden med vand fra 15°C til 100°C.
Hvor meget vil dette koste hvis der bruges elektricitet til opvarmningen?
Beregn hvor meget varme der skal bruges for at opvarme gryden med vand fra 15°C til 100°C.
Hvor meget vil dette koste hvis der bruges elektricitet til opvarmningen?
Svar #1
26. november 2007 af peter lind
Energi = (masse af gryde*varmefylde for jern + masse af vand * varmefylde af vand)* temperaturstigning.
Svar #2
27. november 2007 af mary45 (Slettet)
BLIVER DET SÅ<??
E=3,5kg*0,444+5kg*4186J/(kg*K)*85 = 2331978,74
E=3,5kg*0,444+5kg*4186J/(kg*K)*85 = 2331978,74
Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
