Matematik
Lineær-funktion
26. november 2007 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Jeg har en lille opgave her, som jeg tror er rigtig en der lige vil kigge og rette. :)
Opgave 1
Grafen for en lineær funktion f(x) går igennem punkterne P(-2,1) og Q(3,2).
- Bestem forskrift for f(x).
Jeg har brugt to-punkts-formlen og får:
f(x)=1/5x + 7/5 Kan det passe.?
Bemærk at 1/5 og 7/5 skal læses som en brøk.
Opgave 1
Grafen for en lineær funktion f(x) går igennem punkterne P(-2,1) og Q(3,2).
- Bestem forskrift for f(x).
Jeg har brugt to-punkts-formlen og får:
f(x)=1/5x + 7/5 Kan det passe.?
Bemærk at 1/5 og 7/5 skal læses som en brøk.
Svar #1
26. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Jeg håber virkelig der er en der vil rette denne her. :) haster .
Svar #2
26. november 2007 af blackduck (Slettet)
Ja, det er rigtigt :)
f(-2)=-2/5 + 7/5 = 5/5 = 1
og
f(3)=3/5 + 7/5 = 10/5 = 2
f(-2)=-2/5 + 7/5 = 5/5 = 1
og
f(3)=3/5 + 7/5 = 10/5 = 2
Skriv et svar til: Lineær-funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
