Kemi

blyindholdet i grønkålsblade

27. november 2007 af netmusen (Slettet)
Jeg har kemi på niv c og sidder med en opgave, som jeg ikke kan finde den røde tråd i. Opgaven lyder:
Ved måling af blyindholdet i grønkålsblade finder man, at 214g grønkål indeholder 0,103 mg bly. Beregn blyindholdet i %, i ppm og i ppb.
Er der en, der kan hjælpe mig med ovenstående opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2007 af Alkymisten (Slettet)

Det kan være dette hjælper:



(0,103:1000)/241*10^6 =4,291666666666666666667e-5 ppm

prøv sev her fra! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2007 af Alkymisten (Slettet)

Du skal huske at omregne mg til g

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2007 af Alkymisten (Slettet)

Fpr du egentlig ikke opgivet nogle formler i bogen?

Svar #4
27. november 2007 af netmusen (Slettet)

Som jeg forstår det, så skal jeg regne detud ved at 0,103:1000:241*10
men jeg syntes bare ikke jeg får det samme som dig.

Svar #5
27. november 2007 af netmusen (Slettet)

#3 jo der står nogle formler i bogen, men dem kan jeg ikke gennemskue.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2007 af Alkymisten (Slettet)


- når du skal finde %masse skal du multiplicere med 100

- Når du skal finde ppm, skal du multiplicere med 10^6

- Når du skal finde bbb, skal du multiålicere med 10^9


Svar #7
27. november 2007 af netmusen (Slettet)

mit resultat til opgaven er:
0,103 : 214 x 10 x 1000 = 4,81 %
4,81 : 100 = 0,481 ppm
0,481 x 1000 = 481 ppb

Skriv et svar til: blyindholdet i grønkålsblade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.