Matematik
naturvidenskabelig uddannelse
27. november 2007 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Opgave 13
I 1991 fuldførte 620 personer naturvidenskabelige uddannelser, men tallet var steget til 1084 i 2001. Den antages, at udviklingen i antal perosner, der fuldfører naturvidenskabelige uddannelser kan beskrives ved en lineær model.
1)Bestem denne lineære model?
2)Hvornår oversteg antallet af personer der gennemførte en naturvidenskabelig uddannelse 1000?
3)Hvis man antager at udviklingen fortsætter, hvor mange personer vil så gennemføre naturvidenskabelig uddannelse i 2040?
I 1991 fuldførte 620 personer naturvidenskabelige uddannelser, men tallet var steget til 1084 i 2001. Den antages, at udviklingen i antal perosner, der fuldfører naturvidenskabelige uddannelser kan beskrives ved en lineær model.
1)Bestem denne lineære model?
2)Hvornår oversteg antallet af personer der gennemførte en naturvidenskabelig uddannelse 1000?
3)Hvis man antager at udviklingen fortsætter, hvor mange personer vil så gennemføre naturvidenskabelig uddannelse i 2040?
Svar #1
27. november 2007 af karamellen2 (Slettet)
Du har jo to punkter
(1991,620) og (2001,1084)
Så er det bare at finde ligningen for en ret linie i 1)
I 2) skal du bare finde x når y=1000 i din ligning
I 3) skal du finde y når x = 2040
Vil ikke regne det for dig, det burde du selv kunne finde ud af..
(1991,620) og (2001,1084)
Så er det bare at finde ligningen for en ret linie i 1)
I 2) skal du bare finde x når y=1000 i din ligning
I 3) skal du finde y når x = 2040
Vil ikke regne det for dig, det burde du selv kunne finde ud af..
Svar #2
27. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
lignigne for en ret linie er y=ax+b .
Skal jeg så bruge to-punkts-formlen til at finde ud af ligningen. ?
Skal jeg så bruge to-punkts-formlen til at finde ud af ligningen. ?
Svar #3
27. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
min ligning bliver:
y=46,4x + -91762,4
er det rigtigt?
y=46,4x + -91762,4
er det rigtigt?
Skriv et svar til: naturvidenskabelig uddannelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
