Matematik
Mat.
04. juni 2004 af
JB (Slettet)
Er der nogen som kan hjælpe mig med en opgave...??
Et retangel med længden x og brdden y, hvor x>y, oplyses det, at arealet er 15, og at omkredsen er 16.
Beregn lægden x og bredden y.
Et retangel med længden x og brdden y, hvor x>y, oplyses det, at arealet er 15, og at omkredsen er 16.
Beregn lægden x og bredden y.
Svar #2
05. juni 2004 af jacob-ng (Slettet)
du opstiller to formler; en for areal og en for omkreds:
areal: 15 = xy
omkreds: 16 = 2(x+y)
Så isolerer du x i den første ligning og indsætter den i den anden ligning. hermed får du et andengradsudtryk for y. De to løsninger vil da være x og y, hvor den største værdi så må være x
mvh.
Jacob
areal: 15 = xy
omkreds: 16 = 2(x+y)
Så isolerer du x i den første ligning og indsætter den i den anden ligning. hermed får du et andengradsudtryk for y. De to løsninger vil da være x og y, hvor den største værdi så må være x
mvh.
Jacob
Svar #3
05. juni 2004 af jacob-ng (Slettet)
rettelse: du isolerer x i formlen for omkredsen. hvorefter den værdi indsættes i arealformlen.
Så ganges ud...og et andengradsudtryk fremkommer.
Så ganges ud...og et andengradsudtryk fremkommer.
Skriv et svar til: Mat.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
