Matematik
parabler
27. november 2007 af
rosiette (Slettet)
Hej jeg har en parabel f(x)= x^2-3x+2
den solvede jeg for at finde koordinaterne til skæringspunkterne med x- aksen så skal jeg nu finde skæringspunkterne med y aksen..
x blev til 1 or 2
skal jeg så sætte dem ind på x plads? så det bliver
1^2 - 3*1+ 2 ? jeg kan ikke helt få det til at stemme, får sætter jeg 2 ind giver den da også lig 0 ? eller
den solvede jeg for at finde koordinaterne til skæringspunkterne med x- aksen så skal jeg nu finde skæringspunkterne med y aksen..
x blev til 1 or 2
skal jeg så sætte dem ind på x plads? så det bliver
1^2 - 3*1+ 2 ? jeg kan ikke helt få det til at stemme, får sætter jeg 2 ind giver den da også lig 0 ? eller
Svar #1
27. november 2007 af Teazy (Slettet)
skæringen med y-aksen -> x = 0 -> f(0) = 0^2-3*0+2 = 2 den skærer altså y-aksen i (0,2)
og hvis du kigger på det jeg har skrevet, kan du nok også godt se hvilken værdi der angiver skæringen.
og hvis du kigger på det jeg har skrevet, kan du nok også godt se hvilken værdi der angiver skæringen.
Svar #2
27. november 2007 af rosiette (Slettet)
nååh det er 0 du sætter ind på x plads, så er det jo derfor jeg fik det forkert hele tiden *G* Tak for hjælpen :-)
Skriv et svar til: parabler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
