Matematik

hvor mange gange skal x være større for f(x) fordobles

28. november 2007 af Yndlingsbabe (Slettet)
hej.

jeg har fundet denne forskrift:

f(x)=17,09x^1,96

og skal benytte den til at bestemme hvor mange gange så stor x skal være hvis f(x) skal fordobles...

hvordan gør jeg?

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2007 af mathon

f(xo) = 17,09xo^1,96

f(k*xo) = 2*f(xo) = 17,09(k*xo)^1,96 = 17,09*k^1,96*xo^1,96

2*f(xo) = k^1,96*(17,09*xo^1,96 ) = k^1,96*f(xo)

2*f(xo) = k^1,96*f(xo)

2 = k^1,96

k = 2^(1/1,96)

Skriv et svar til: hvor mange gange skal x være større for f(x) fordobles

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.