Matematik
eksponentielle vækstfunktioner
28. november 2007 af
martin232 (Slettet)
jeg har igennem et praktisk forsøg, hvor man skal se på hvordan det forholder sig når kontensatoren aflades via en modstand.
Jeg har foretaget disse mållinger: http://www.peecee.dk/index.php?id=81648
U0 er = 10volt
1) bestem ved beregning en analytisk model for Uc som funktion af tiden t.
2) tiden der går inden Uc er faldet til 5% af U0
3) angiv vækstraten i % (angiv hvor mange procent spændingen Uc aftager pr minut.
I opgave 1 kender man vel 2talpar.
(x,y)=(10,9,15) og (x,y) =(200,1,68)(den laveste og højeste målt værdi)
f(x)=b*a^x ==>9,15=b*a^10 f(x)=b*a^x ==> 1,68=b*a^200
9,15/a^10 = 1,68/a^200
9,15*a^200=1,68*10^10
a=0,99
i opg. 2 kan vel opstille en ligning og sætte y til 0,5, da 5% af V0 er 0,5
Jeg har foretaget disse mållinger: http://www.peecee.dk/index.php?id=81648
U0 er = 10volt
1) bestem ved beregning en analytisk model for Uc som funktion af tiden t.
2) tiden der går inden Uc er faldet til 5% af U0
3) angiv vækstraten i % (angiv hvor mange procent spændingen Uc aftager pr minut.
I opgave 1 kender man vel 2talpar.
(x,y)=(10,9,15) og (x,y) =(200,1,68)(den laveste og højeste målt værdi)
f(x)=b*a^x ==>9,15=b*a^10 f(x)=b*a^x ==> 1,68=b*a^200
9,15/a^10 = 1,68/a^200
9,15*a^200=1,68*10^10
a=0,99
i opg. 2 kan vel opstille en ligning og sætte y til 0,5, da 5% af V0 er 0,5
Svar #1
28. november 2007 af peter lind
Ligningen for afladning af en kondensator er V=V0*exp(-t/(RC)). Det mest nærliggende er at bruge et program til regressionsanalyse til opgaven. De fleste regneark kan i det mindste udføre en lineær regression. Hvis du tager logaritmen af ovenstående funktion får du ln(V) = ln(V0) -t/(RC). Dette er en lineær funktion og på den kan du så foretage lineær regression.
Svar #2
29. november 2007 af martin232 (Slettet)
spørgsmålet er mere om det er rigtigt, det jeg har lavet
Skriv et svar til: eksponentielle vækstfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
