Matematik
lidt på røven!
28. november 2007 af
zawter (Slettet)
hmm, kan sku ikk finde ud af det shit... og skal aflevere imorgen..
f(x)=2*3^x+5
grafen skærer y-aksen i punktet p.
bestem ligningen til tangenten i punktet p.
vis, at grafen for f har en tangent, hvis høldningskoefficient er 4
f(x)=2*3^x+5
grafen skærer y-aksen i punktet p.
bestem ligningen til tangenten i punktet p.
vis, at grafen for f har en tangent, hvis høldningskoefficient er 4
Svar #1
28. november 2007 af Mester_Bean (Slettet)
Først finder du punktet p's x og y koordinat
Da du ved, at punktet P befinder sig på y-aksen, må det betyde, at x-koordinaten er 0
Y-koordinaten findes altså ved at udregne f(0)
Derefter differentierer du funktionen f(x) og finder f'(0)
Brug så tangentligningen y = f'(x_0) * (x-x_O) + y_0
Da du ved, at punktet P befinder sig på y-aksen, må det betyde, at x-koordinaten er 0
Y-koordinaten findes altså ved at udregne f(0)
Derefter differentierer du funktionen f(x) og finder f'(0)
Brug så tangentligningen y = f'(x_0) * (x-x_O) + y_0
Skriv et svar til: lidt på røven!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
