Matematik

En parabel har ligningen(HASTER)

28. november 2007 af per123 (Slettet)
en parabel har ligningen y=2x^2-3x-2
punkterne A og B ligger på Parablen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2.
bestem en lignign for parabeltangenten i A og forparabeltangenten i B.
så får jeg y=5x-10.

opgaven er:
Bestem et gradtal for en af de vinkler som de to parabeltangenter danner

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2007 af mathon

y=5x-10 er ligningen for tangenten i (2,0)

men hvad med tangenten i (0,-2) ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2007 af ??123 (Slettet)

hvad mener du med det søde??

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2007 af mathon

...at per123 skal finde tanten med tangeringspunkt (0,-2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2007 af mathon

tanten --> tangenten

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2007 af mathon

f'(x) = 4x-3

f'(0) = 4*0-3 = -3

f(0) = -2

tangentligning:
y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)

y-(-2) = -3(x-0)

y+2 = -3x

y = -3x-2

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2007 af mathon

den spidse vinkel v, mellem linjerne

l: y = a1x + b1 og m: y = a2x + b2
kan beregnes
af

tan(v) = |(a1-a2)/(1+a1*a2)|, når a1*a2 er forskellig fra -1

Skriv et svar til: En parabel har ligningen(HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.