Kemi

Afstemme reaktionsskema

29. november 2007 af kuerten15
Jeg skal afstemme følgende reaktion:

NO3- + Al + H2O + OH- = NH3 + Al(OH)2-


Jeg har en lignende reaktion, som måske kan hjælpe lidt:

NO3- + 4 Zn + 6 H2O + 7 OH- = NH3 + 4 Zn(OH)4(2-)


Men jeg kan bare ikke få den øverste til at passe...


Svar #1
29. november 2007 af kuerten15

Sorry.. den øverste reaktion er vidst lidt forkert..

NO3- + Al + H2O + OH- = NH3 + AlO2-


Men jeg har afstemt den til:

3 NO3- + 8 Al + 2 H2O + 5 OH- = 3 NH3 + 8 AlO2-

Skriv et svar til: Afstemme reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.