Matematik

haster! uligheder

29. november 2007 af seriøs (Slettet)
-3x -6 > 18

-3x -6 + 6 > 18 + 6

-3x > 24

-3x : -3 < 24 : -3

x < -8

kontrol indsætter x-værdien :

(-3 x -8) - 6 > 18 = FALSK

hvad er løsningen så eller er der ingen???

L=( -uendelig ; -7) eller skal -8 også skrives?

på forhånd tak



Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

Det er fordi du sætter -8 ind.. Du får svaret til x < -8.. Altså alt under -8.. Hvis du havde sat -8,00000000000000000000000001 ind, ville den ikke have sagt falsk.

Svar #2
29. november 2007 af seriøs (Slettet)

skal jeg så ikke have den med i løsningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

Hvilken? Løsningen er bare -8 > x, da alt under minus 8 får ligningen til at gå op..

Svar #4
29. november 2007 af seriøs (Slettet)

ja så jeg skal skrive løsningen er

L=(uendelig altså en aflang 8 og til -8)

eller uden -8 med -7

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

Du kan skrive det som:

x < -8

Eller:

]-uendeligt ; -8[

Svar #6
29. november 2007 af seriøs (Slettet)

hvis nu slutningen på uligheden er -1 > x er det så ikke det samme som
x < -1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

Jov.

Svar #8
30. november 2007 af seriøs (Slettet)

tak :o) jeg har lidt et hurtigt spørgsmål

1/4 (x-4) + 1/2 (x+6) < 0

Skal jeg ikke skrive 0,25 istedet for 1/4 og må jeg egentlig gerne gange ind i parentesen for at hæve den?

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

Du bestemmer selv hvad du skriver... Ja, du må godt gange den ind i parentesen.. I dette tilfælde ser den sådan ud:

1/4(x-4) = 1/4x-1

Svar #10
30. november 2007 af seriøs (Slettet)

ok altså (0,25 gange x) - (0,25 gange 4)???

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2007 af Poseidon (Slettet)

Noget tyder på du godt kunne have brug for at få opfrisket din brøkregning.

Nup et kig her: http://www.matema10k.dk/index.php?id=532

Det er en essientiel ting at have styr på i matematikken, ellers vil du med sikkerhed får det svært senere hen.

Held og lykke. :)

Svar #12
30. november 2007 af seriøs (Slettet)

tak :o)

Skriv et svar til: haster! uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.