Matematik
Lidt mat
30. november 2007 af
Morten_Jensen (Slettet)
en computer koster incl. Moms 8995 kr. hvad er prisen excl.monms (momsprocenten er 25)? forhandleren giver rabet på 12 procent af prisen excl.moms. Hvor stor er rabatten?
Er det ikke 8995*25/100= 2248,75?
Er det ikke 8995*25/100= 2248,75?
Svar #1
30. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Dit første spørgsmål:
Prisen excl. moms er: 8995kr - (20% * 8995kr) = 7196kr
Og så tænker du nok; hvorfor 20%?
Lad en vare excl. moms koste 100kr. Hertil lægges moms (25%) = 25kr. Prisen inkl. moms bliver da 125kr. Når du har prisen inkl. moms udgør momsen altså 25kr af de 125kr, hvilket i procent svarer til 20% (beregnes som 25/125).
Prisen excl. moms er: 8995kr - (20% * 8995kr) = 7196kr
Og så tænker du nok; hvorfor 20%?
Lad en vare excl. moms koste 100kr. Hertil lægges moms (25%) = 25kr. Prisen inkl. moms bliver da 125kr. Når du har prisen inkl. moms udgør momsen altså 25kr af de 125kr, hvilket i procent svarer til 20% (beregnes som 25/125).
Svar #3
30. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Prisen excl. moms kan selvfølgelig også skrives 8995kr•(1 - 0.20)= 7196kr
Nu ved jeg jo ikke hvordan i har lært det.
Nu ved jeg jo ikke hvordan i har lært det.
Skriv et svar til: Lidt mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
