Matematik
forskrift for f(x)
30. november 2007 af
g-star-raw89 (Slettet)
Grafen f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0) Q(8,0) og R(0,4)
-Bestem en forskrift for f(x).
Jeg er helt blank ang. denne opgave. Håber i kan hjælpe...
-Bestem en forskrift for f(x).
Jeg er helt blank ang. denne opgave. Håber i kan hjælpe...
Svar #2
30. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Og en elskværdig formel (faktorisering af 2.polynomium):
f(x) = a(x-x1)(x-x2)
Hvor x1 og x2 er rødder. Benyt også at den går igennem (x,f(x))=(0,4)
f(x) = a(x-x1)(x-x2)
Hvor x1 og x2 er rødder. Benyt også at den går igennem (x,f(x))=(0,4)
Svar #3
30. november 2007 af mathon
f(x) = y = ax2 + bx + c og d > 0
giver
y = ax2 + bx + c = a(x-rod_1)(x-rod_2) =
a[x^2 -(rod_1+rod_2)x + (rod_1*rod_2)] = a[x^2 -(2+8)x + (2*8)] =
a[x^2 - 10x + 16]
y = a(x-2)(x-8) og ved indsættelse af R's koordinater
4 = a(0-2)(0-8) = a*16
a = (4/16) = (1/4)
hvoraf
y = a[x^2 - 10x + 16] = (1/4)*[x^2 - 10x + 16] = (1/4)x^2 - (5/2)x + 4
giver
y = ax2 + bx + c = a(x-rod_1)(x-rod_2) =
a[x^2 -(rod_1+rod_2)x + (rod_1*rod_2)] = a[x^2 -(2+8)x + (2*8)] =
a[x^2 - 10x + 16]
y = a(x-2)(x-8) og ved indsættelse af R's koordinater
4 = a(0-2)(0-8) = a*16
a = (4/16) = (1/4)
hvoraf
y = a[x^2 - 10x + 16] = (1/4)*[x^2 - 10x + 16] = (1/4)x^2 - (5/2)x + 4
Svar #4
30. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Et alternativ er:
4 = a(0-2)(0-8) <=> 4=16a <=> a = 0.25
Denne værdi indsættes i f(x) = a(x-r1)(x-r2) sammen med rødderne:
f(x) = 0.25(x-2)(x-8) <=> f(x) = 0.25x² - 2.5x + 4
4 = a(0-2)(0-8) <=> 4=16a <=> a = 0.25
Denne værdi indsættes i f(x) = a(x-r1)(x-r2) sammen med rødderne:
f(x) = 0.25(x-2)(x-8) <=> f(x) = 0.25x² - 2.5x + 4
Skriv et svar til: forskrift for f(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
