Fysik

Halveringstid

01. december 2007 af ASL21 (Slettet)
Hey, jeg skal bevise halveringstiden: T1/2= Ln(2)/k

men kan simpelthen ikke finde ud af beviset ? Nogle der kan hjælpe mig.. :D

Tak på forhånd..

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2007 af bjering (Slettet)

Den generelle formel for en eksponentiel aftagende funktion er:

f(t) = A*e^(-Bt)

Halveringstiden er den tid som det tager for f(t) at blive halvt så stor. Det vil sige at hvis:

f(t_1) = 0,5*f(t_2) og t_2 - t_1 = T, så er T halveringstiden (også kaldet T_(1/2).

Svar #2
01. december 2007 af ASL21 (Slettet)

det ka' jeg ikk lige forstå:

først: hvad betyder det når du skriver f(t_1)?

og hvordan kan t_2 - t_1 = T blive til: T1/2= Ln(2)/k ? :)

Svar #3
01. december 2007 af ASL21 (Slettet)

og hvad står B'et for ? :D

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2007 af mathon

y = yo*e^(-kt), hvor k>0

(1/2)yo = yo*e^(-kT½)

(1/2) = e^(-kT½)

ln((1/2)) = ln(e^(-kT½))

ln((1/2)) = -kT½

-ln(2) = -kT½

ln(2) = kT½


T½ = ln(2)/k

Svar #5
01. december 2007 af ASL21 (Slettet)

#4 1000000000000000000000000 tak for din hjælp !!!! ;D


Nu forstår jeg endelig :P

Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.