Matematik

Tangent.

01. december 2007 af Cecilie1989 (Slettet)
Hej alle :-)
Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?:

En tangent til grafen for f(x)=sqrt(x-3) har røringspunkt i (x0,3). Bestem x0. Tangenten, x-aksen og linjen med ligningen x=7 danner en trekant. Bestem denne trekants areal.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Løs: 3=sqrt(x-3)

Svar #2
01. december 2007 af Cecilie1989 (Slettet)

x=12??

- der står i facitlisten, at det skal give 7.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2007 af peter lind

Jeg tror du forveksler "linjen med ligningen x = 7" med "bestem x0": Der er intet der siger at x0 har noget med den linje at gøre.

Svar #4
01. december 2007 af Cecilie1989 (Slettet)

der står altså x0=7.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2007 af mathon

...så er der forkert oplysning i facitlisten!!!...;-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2007 af mathon

xo = 12 er rigtig!

Skriv et svar til: Tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.