Kemi

Mængdeberegning

02. december 2007 af boingr (Slettet)
Hej jeg er ikke helt sikker på om mit resultat er rigtigt

Zinkchlorid ønskes fremstiling ved reaktion mellem zinkoxid og saltsyre sker denne udfældning:

ZnO(aq)+2HCL(aq)--->ZnCl2(s)+H2O(l)


81,39*1,22865= 99,998 gram Zink oxid

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2007 af mathon

...hvad med lidt begyndelsesoplysninger?...

Svar #2
02. december 2007 af boingr (Slettet)

nåh undskyld jeg skulle finde ud af hvor mange gram zink oxid der skulle bruges til fremstilling af 100 g zinkchlorid

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2007 af mathon

ZnO(aq)+2HCL(aq)--->ZnCl2(s)+H2O(l) hvoraf læses

1 mol ZnO ækvivalerer 1 mol ZnCl2 eller
81,37 g ZnO ækvivalerer 136,28 g ZnCl2
....x g ZnO ækvivalerer.... 100 g ZnCl2, hvoraf

x/(81,37 g) = 100/136,28

x = (100/136,28)*(81,37 g) = ......

Svar #4
02. december 2007 af boingr (Slettet)


n=m/M
n=m/81,37g

hvorfor kommer denne beregning = 100/136,28 er det for at finde stofmængden af ZnCl2.

x/(81,37 g) = 100/136,28

x = (100/136,28)*(81,37 g) = _____ ? hvorfor ganger du med 81,37 g

Brugbart svar (1)

Svar #5
02. december 2007 af mathon

mol masserne er
81,37 g ZnO ækvivalerer 136,28 g ZnCl2

136,28 g ZnCl2 svarer til 81,37 g ZnO

1 g ZnCl2 svarer til (81,37/136,28) g ZnO

100 g ZnCl2 svarer til ((81,37/136,28)*100) g ZnO = (100/136,28)*(81,37 g)

Svar #6
03. januar 2008 af boingr (Slettet)

tak for det

Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.