Matematik
tangent, diffrentiel
02. december 2007 af
ukendten (Slettet)
Betragt funktionen med forskriften f(x)=4e*ln(x)
Grafen for funktionen g med forskriften g(x)=X^2-8x-5
har en tagent t, der er parallel med tangenten i punktet (e,f(e)) til grafen for funktionen f.
Bestem en ligning for tangenten t.
Er der nogen som kan hjælpe med den her opgave ? :)
Grafen for funktionen g med forskriften g(x)=X^2-8x-5
har en tagent t, der er parallel med tangenten i punktet (e,f(e)) til grafen for funktionen f.
Bestem en ligning for tangenten t.
Er der nogen som kan hjælpe med den her opgave ? :)
Svar #1
02. december 2007 af dnadan (Slettet)
Du ved, at din tangent har hældningen f'(e)
løs hermed ligningen:
f'(e)=g'(x), hvormed du nu finder x koordinaten for røringspunktet, y koordinaten findes ved indsættelse i g(x)
løs hermed ligningen:
f'(e)=g'(x), hvormed du nu finder x koordinaten for røringspunktet, y koordinaten findes ved indsættelse i g(x)
Svar #3
02. december 2007 af dnadan (Slettet)
Du ved, at at tangenten til g(x) i et givent punkt er parallel med tangenten til f(x) i punktet (e;f(e)), heraf ved du, at hældningskoeffiecienten for tangenten til f(x) i punktet (e;f(e)) kan findes ved f'(e).
Nu kender du hermed hældningskoefficenten til den tangent du skal finde, nu mangler du kun et punkt for at kunne finde ligningen for tangenten til g(med de givne betingelser)
Hermed løses ligningen:
f'(e)=g'(x), hvormed du nu finder x koordinaten for røringspunktet, y koordinaten findes ved indsættelse i g(x)
Nu kender du hermed hældningskoefficenten til den tangent du skal finde, nu mangler du kun et punkt for at kunne finde ligningen for tangenten til g(med de givne betingelser)
Hermed løses ligningen:
f'(e)=g'(x), hvormed du nu finder x koordinaten for røringspunktet, y koordinaten findes ved indsættelse i g(x)
Skriv et svar til: tangent, diffrentiel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
