Matematik
Juleopgave
03. december 2007 af
nightvisionz (Slettet)
Hvis en guirlande på 16 meter skal kunne gå 2 gange rundt (fra spids til bund og tilbage) + en hel omgang rundt i bunden af et juletræ, og at man antager at juletræet er kegleformet og 4 meter højt, hvordan finder man så juletræets størst mulige radius?
Svar #1
03. december 2007 af nightvisionz (Slettet)
2a+pi*2r = 16
eller
2*sqrt(r^2+h^2)+pi*2r = 16
Og så bare isolere r.. Heh.. Man skal bare tænke længe nok går jeg ud fra!
Glædelig jul
eller
2*sqrt(r^2+h^2)+pi*2r = 16
Og så bare isolere r.. Heh.. Man skal bare tænke længe nok går jeg ud fra!
Glædelig jul
Svar #3
03. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du skal beregne længden af banekurven, der løber som en spiral ned ad keglen, hvilket gøres med integralregning. Når dette er gjort, skal du huske at lægge omkredsen af keglens bund til.
Nu har du så en ligning i r, som du løser.
Du skal beregne længden af banekurven, der løber som en spiral ned ad keglen, hvilket gøres med integralregning. Når dette er gjort, skal du huske at lægge omkredsen af keglens bund til.
Nu har du så en ligning i r, som du løser.
Skriv et svar til: Juleopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
