Matematik
Grænseværdi
03. december 2007 af
Jensbojsen (Slettet)
Verdensrekorden i kuglestød for kvinder kan med tilnærmelses beskrives ved funktionen:
f(t) = 8,80 / 1+125*e^(-0,147*t) + 14,17.
Hvor t angiver antal år efter 1930, og f(t) er verdensrekorden målt i meter.
Bestem grænseværdien for f(t), når t går mod uendelig, og forklar hvad denne grænseværdi fortæller om verdensrekorden i kuglestød for kvinder.
Hvordan gør jeg dette? - er på bar bund.
f(t) = 8,80 / 1+125*e^(-0,147*t) + 14,17.
Hvor t angiver antal år efter 1930, og f(t) er verdensrekorden målt i meter.
Bestem grænseværdien for f(t), når t går mod uendelig, og forklar hvad denne grænseværdi fortæller om verdensrekorden i kuglestød for kvinder.
Hvordan gør jeg dette? - er på bar bund.
Svar #1
03. december 2007 af dnadan (Slettet)
Menes der:
f(t) = 8,80 / (1+125*e^(-0,147*t)) + 14,17
Overvej, hvad nævneren vil gå imod for t -> oo (kig især på e^(-kt))
f(t) = 8,80 / (1+125*e^(-0,147*t)) + 14,17
Overvej, hvad nævneren vil gå imod for t -> oo (kig især på e^(-kt))
Skriv et svar til: Grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
