Matematik
Vektorregning
03. december 2007 af
andersbm (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor jeg simpelthen ikke kan få en spidsvinkel jeg skal beregne, er der derfor nogen som gider kigge på den: Link-->http://peecee.dk/?id=82662
Hilsen Anders
Hilsen Anders
Svar #2
03. december 2007 af andersbm (Slettet)
Jeg har regnet længden AM og længden DM og brugt formlen for en vinkel til at regne, men jeg ser med det samme at prikproduktet bliver negativt og det vil jo give en vinkel på over 90 grader hvilket ikke er en spids vinkel. Jeg har gjort det tilsvarende, da BM = DM og CM = AM og prøvet med dem, men får kun negative prikprodukter hvilket ikke kan passe. Ved ikke om jeg har regnet forkert, da jeg regnede siderne i parallellogrammet.
Svar #3
03. december 2007 af peter lind
Det er simpelthen noget at gøre med hvilken retning du vælger for vektorerne. Der er ikke spor forkert i det. Ignorer blot det fortegn.
Svar #4
03. december 2007 af andersbm (Slettet)
Man kan da ikke bare ignorere fortegn, da det vil have radikale ændringer for gradtallet....Prøver lige at gennemgå mine udregniner:
Undlader pil over vektorerne, da det er svært at lave:
DM=DA+AM=(-3+2 : 2+0,5)(-1 : 2,5)
Vinkel ADM(AM,DM)=cos^-1(-0,75/(sqr(4,25)*sqr(7,25)))=97,77 grader...
Undlader pil over vektorerne, da det er svært at lave:
DM=DA+AM=(-3+2 : 2+0,5)(-1 : 2,5)
Vinkel ADM(AM,DM)=cos^-1(-0,75/(sqr(4,25)*sqr(7,25)))=97,77 grader...
Skriv et svar til: Vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
