Matematik

parabel..

03. december 2007 af lålåseje (Slettet)
Jeg skrev denne opgave før:
parablen med ligningen y=9-x^2 og linjen y=x+3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

a) skitser M i et koordinatsystem og bestem arealet af M
fik at vide jeg skulle sætte ligningerne lig med hinanden.,. fik (2, -3)..
hvad skal jeg herefter? :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Så har du vel hørt om stamfunktioner og i den forbindelse bestemmelse af et areal?

Svar #2
03. december 2007 af lålåseje (Slettet)

selvfølgelig.. tak.. jeg er total forvirret tror jeg..

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2007 af JDS (Slettet)

Du har nu skaeringen mellem de to funktioner.

Find nu integralet af de to funktioner, og brug skaerringspunkterne til at beregne arealet under foerst den ene funktion (parablen) og saa den anden funktion (linien).

Arealet mellem de to funktioner vil da vaere:

Arealet vil da vaere = A(parabel)-A(linien)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=433985

Svar #5
03. december 2007 af lålåseje (Slettet)

mange tak alle!

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan har skal skitsere grafen? jeg siger 9-x^2=3+x dermed får jeg en mærkelig graf. Jeg får en parabel og en linje


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2016 af mathon

#18

Parablen
                                   y=-x^2+9   med neadvendende grene
skærer x-aksen i
                                   (-3,0)  og (3,0) og har toppunkt i (0,9).

Parablen y=-x^2+9 skæres af linjen y=x+3

i punkterne:
                                   (-3,0)  og  (2,5).
                                  


Skriv et svar til: parabel..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.