Matematik
Optimering...
04. december 2007 af
Jasmine88 (Slettet)
Hejsa..
Jeg har i min aflevering fået denne opgave:
En bestemt type af beholdere, der skal rumme 20 dm3, er sammensat af en cylinder med bund og en halvkugleflade, der har samme radius som bunden af cylinderen. Det oplyses at overfladen O(x) (dm2) for en sådan beholder som funktion af cylinderens radius x (dm) er givet ved:
O(x) = (13/3) * PI * x^2+(40/x)
Herudfra skal jeg kunne bestemme overfladen når radius i cylinderen er 2 dm og bestemme radius i den beholder, der har den midnste overflade..
Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an??
Er der nogen, der kan hjælpe?
Jeg har i min aflevering fået denne opgave:
En bestemt type af beholdere, der skal rumme 20 dm3, er sammensat af en cylinder med bund og en halvkugleflade, der har samme radius som bunden af cylinderen. Det oplyses at overfladen O(x) (dm2) for en sådan beholder som funktion af cylinderens radius x (dm) er givet ved:
O(x) = (13/3) * PI * x^2+(40/x)
Herudfra skal jeg kunne bestemme overfladen når radius i cylinderen er 2 dm og bestemme radius i den beholder, der har den midnste overflade..
Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an??
Er der nogen, der kan hjælpe?
Svar #2
04. december 2007 af Jasmine88 (Slettet)
Jeg forstår godt det første med O(2), men O'(x) og O'(x)=0 forstår jeg ikke, hvad jeg skal bruge det til.. Når jeg har fundet frem til det, hvad skal jeg så? er det så bare svaret?
Undskyld jeg spørger så meget..
Undskyld jeg spørger så meget..
Svar #3
04. december 2007 af peter lind
Ja. Det er svaret. Hvis en funktion har maksimum for en eller anden værdi x0 er f'(x0) = 0.
Skriv et svar til: Optimering...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
