Matematik
beregning af vinkel og side
04. december 2007 af
bobop (Slettet)
I trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen VA=4
a) Tegn en model af situationen og betem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC
cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem vinklens hosliggende katete og hypotenusen
cos(A/2) = (3/4)
A = 2*cos^-1(0,75) = 82,8192°.........
hvordan finder jeg sidstye vinkel og side?
a) Tegn en model af situationen og betem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC
cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem vinklens hosliggende katete og hypotenusen
cos(A/2) = (3/4)
A = 2*cos^-1(0,75) = 82,8192°.........
hvordan finder jeg sidstye vinkel og side?
Svar #1
04. december 2007 af DeciMat (Slettet)
Husk at linjen VA=4 var vinkelhalveringslinje, så i den nye trekant ACD er vinkel DAC = vinkel DAB
Skriv et svar til: beregning af vinkel og side
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
