Matematik
Middelværdi
04. december 2007 af
blub (Slettet)
Hejsa,
Jeg har, med 2 ærlige terninger, slået 300 slag og fået følgende udfald:
http://i19.tinypic.com/8bhbchy.jpg
Jeg skal beregne middelværdien, hvilken gerne skulle være omkring 7. Har prøvet alt mulig, men kan bare slet ikke finde ud af det.
Er der nogen der kan guide mig på rette spor?
På forhånd tak.
Jeg har, med 2 ærlige terninger, slået 300 slag og fået følgende udfald:
http://i19.tinypic.com/8bhbchy.jpg
Jeg skal beregne middelværdien, hvilken gerne skulle være omkring 7. Har prøvet alt mulig, men kan bare slet ikke finde ud af det.
Er der nogen der kan guide mig på rette spor?
På forhånd tak.
Svar #1
04. december 2007 af Lusker (Slettet)
Hvis jeg har regnet rigtig får du også en middelværdi på 7.
Du skal gange de to kolonner med hinanden, altså summen du har fået med det antal gange du netop har fået denne sum. altså f.eks i det første tilfælde med summen lig 2 og 3.
2 * 5 = 10
3 * 21 = 63
osv.
Så skal du summere de nye værdier. Altså 10+63... = 2101, hvis jeg har regnet korrekt.
Nu dividere du så de 2101 med de 300 kast. middelværdi app. = 7.
Jeg håber det er korrekt.
Du skal gange de to kolonner med hinanden, altså summen du har fået med det antal gange du netop har fået denne sum. altså f.eks i det første tilfælde med summen lig 2 og 3.
2 * 5 = 10
3 * 21 = 63
osv.
Så skal du summere de nye værdier. Altså 10+63... = 2101, hvis jeg har regnet korrekt.
Nu dividere du så de 2101 med de 300 kast. middelværdi app. = 7.
Jeg håber det er korrekt.
Svar #2
04. december 2007 af blub (Slettet)
Det lyder meget logisk. Tak for svaret. Skal endvidere også bestemme dens varians og spredning. Ved du/en anden hvordan man gør det?
Skriv et svar til: Middelværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
