Matematik
Trigonometrisk ligning
07. juni 2004 af
P3X-018 (Slettet)
Jeg har en trigonometrisk ligning som jeg skal have differentieret, funktionen lyder således:
W(v) = 562,5*sin(0,5v)*cos(0,5v)^2
Jeg har fået den differentieret (og forkortet lidt) til:
W'(v) = 562,5(cos(0,5v)(0,5cos(0,5v)^2-sin(0,5v)^2))
Jeg skal så have bestemt hvornår funktionen har hhv maksimum eller minimum, ved at sætte W'(v) = 0, men det kræver jo først (hvis man skal løse den vha algebra) at det kun indeholder én trigonometrisk funktion, men i den her er der flere. Så hvordan kan jeg få det reduceret til at den kun indeholder én? Det ser måske nemt ud når der står (0,5cos(0,5v)^2-sin(0,5v)^2), men når der står 0,5 foran cos, kan jeg ikke finde ud af at reducere det. Er der så nogen der kan fortælle hvordan jeg reducere yderligere?
W(v) = 562,5*sin(0,5v)*cos(0,5v)^2
Jeg har fået den differentieret (og forkortet lidt) til:
W'(v) = 562,5(cos(0,5v)(0,5cos(0,5v)^2-sin(0,5v)^2))
Jeg skal så have bestemt hvornår funktionen har hhv maksimum eller minimum, ved at sætte W'(v) = 0, men det kræver jo først (hvis man skal løse den vha algebra) at det kun indeholder én trigonometrisk funktion, men i den her er der flere. Så hvordan kan jeg få det reduceret til at den kun indeholder én? Det ser måske nemt ud når der står (0,5cos(0,5v)^2-sin(0,5v)^2), men når der står 0,5 foran cos, kan jeg ikke finde ud af at reducere det. Er der så nogen der kan fortælle hvordan jeg reducere yderligere?
Svar #1
07. juni 2004 af iB (Slettet)
Uden at have tjekket om det kan lade sig gøre, har du så prøvet at rokere rundt på udtrykket, så at du kan bruge idot-reglen? (cos^2+sin^2=1)
Svar #3
07. juni 2004 af P3X-018 (Slettet)
Ja, det har jeg prøvet, men kunne ikke rigtig komme til sådan nogle udtryk som kunne reduceres, derfor spørger jeg her, kunne nogen andre kunne hjælpe lidt med det.
Svar #4
07. juni 2004 af 404error (Slettet)
Der er god chance for, at du kan omskrive den vha. nogle af formlerne på
http://mathworld.wolfram.com/TrigonometricAdditionFormulas.html
http://mathworld.wolfram.com/TrigonometricAdditionFormulas.html
Skriv et svar til: Trigonometrisk ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
