Matematik
log og kvardratrod
05. december 2007 af
seriøs (Slettet)
jeg er lidt forvirret hvornår jeg skal bruge log og hvornår kvardratrod. Tit så er gøre jeg nemlig det modsatte og så bliver resultatet forkert. Er der en der kan fortælle mig reglen for det..? Og kan man regne det log ud, uden hjælp af lommeregneren? på forhånd tak
Svar #1
05. december 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener, men
sqrt(x^2) = (sqrt(x))^2 = |x| og
log(x^10) = (log(x))^10 = x
Husk at kvadratrod (sqrt) og kvadratet på x er hinanden omvendte, det samme med 10 som potens og log.
Generelt kan du ikke regne log ud i hånden, kun hvis det er nogle af de kendte, veldefinerede værdier som 10^n, hvor n er et naturligt tal eller nul.
sqrt(x^2) = (sqrt(x))^2 = |x| og
log(x^10) = (log(x))^10 = x
Husk at kvadratrod (sqrt) og kvadratet på x er hinanden omvendte, det samme med 10 som potens og log.
Generelt kan du ikke regne log ud i hånden, kun hvis det er nogle af de kendte, veldefinerede værdier som 10^n, hvor n er et naturligt tal eller nul.
Svar #2
05. december 2007 af dnadan (Slettet)
Hvis ligningen er af typen:
a^x=k, benyttes logaritmer til at isolere x
Hvis ligningen er af typen:
x^a=k, så benyttes potensregneregler. Heriblandt fx sqrt.
a^x=k, benyttes logaritmer til at isolere x
Hvis ligningen er af typen:
x^a=k, så benyttes potensregneregler. Heriblandt fx sqrt.
Svar #3
05. december 2007 af seriøs (Slettet)
ok dvs. at logaritmer altid skal bruges når der er noget der skal isoleres eks. højden eller radius os.v ik?
Kvadratrod eks. 4^3 = 10 her skal jeg så tage 2^kvardratrod 10 er det ikke rigtigt?
Kvadratrod eks. 4^3 = 10 her skal jeg så tage 2^kvardratrod 10 er det ikke rigtigt?
Skriv et svar til: log og kvardratrod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
