Kemi
pH
05. december 2007 af
171089 (Slettet)
Hej..
Håber nogen gider hjælpe!
Opgaven lyder således:
4-hydroxybenzoesyre er en diprot syre, og dens formel kan forkortes til H2A
Ved 50grader er pKs-værdierne:
pKs(H2A)=4,21
pKs(HA^-)=8,51
1,00g H2A opløses i vand, og der tilsættes 50ml 0,100M NaOH-opløsning. Oplysningen opvarmes til 50grader.
a) Vis, at pH for opløsningen er 4,56.
Jeg har beregnet n(NaOH)=5mmol og n(H2A)=7,24mmol
men så ved jeg ikke hvad jeg mere skal gøre for at komme videre..
Tak på forhånd
Håber nogen gider hjælpe!
Opgaven lyder således:
4-hydroxybenzoesyre er en diprot syre, og dens formel kan forkortes til H2A
Ved 50grader er pKs-værdierne:
pKs(H2A)=4,21
pKs(HA^-)=8,51
1,00g H2A opløses i vand, og der tilsættes 50ml 0,100M NaOH-opløsning. Oplysningen opvarmes til 50grader.
a) Vis, at pH for opløsningen er 4,56.
Jeg har beregnet n(NaOH)=5mmol og n(H2A)=7,24mmol
men så ved jeg ikke hvad jeg mere skal gøre for at komme videre..
Tak på forhånd
Skriv et svar til: pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
